Zelfhulp

zelfhulp

Jezelf ontwikkelen, in je eigen tijd

Of je hier nu bent omdat je zelf een probleem wil oplossen, of op zoek bent naar persoonlijke of zakelijke ontwikkeling die je zelf kunt uitvoeren: ik help je verder. Op deze pagina vind je de beste zelfhulptips, zelfhulpboeken en zelfhulpcursussen.

Wat is zelfhulp?

Bij zelfhulp werk je aan jezelf, zonder tussenkomst van een professional. Je kunt jezelf ontwikkelen vanuit een probleem, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Je kunt jezelf fysiek fit houden door te hardlopen, wandelen of in de sportschool. Hoe mooi is het als je jezelf mentaal gezond en sterk houdt, door middel van zelfstandige training? Voorbeelden waarvoor je zelfhulp kunt inzetten:

  • Je wil af van negatieve gedachten
  • Je wil jezelf dagelijks gelukkiger voelen
  • Je wil jezelf aanleveren productiever en effectiever te werken
  • Je wil jezelf en anderen beter begrijpen
  • Je wil je minder zorgen maken om de toekomst
  • Je wil minder blijven hangen in het verleden
  • Je wil minder piekeren en meer relativeren
  • Je wil jezelf leren te ontspannen & los te laten

Your mind is a powerful thing. When you fill it with positive thoughts, your life will start to change.

Mijn zelfhulp podcast

Ik was gast in deze podcasts:

Hoe ik als Human Design Projector mijn leven heb aangepast

Waarom ik een cursus maakte over wat je dromen betekenen

Zelfhulp blogs

spiritueel businesscoach

Spiritueel Businesscoach

Zoek je een spiritueel businesscoach? Ik ben Marlou van Leeuwen, en ik help jou om jouw richting te vinden en je ware identiteit te ontdekken, om dit vervolgens met de juiste woorden te communiceren naar de buitenwereld.  Wie ben ik nu echt, en wat wil ik? Er is niemand zoals jij, en dat is jouw…

Lees verder
onderscheidend vermogen

Wat onderscheidt mij van anderen?

Ben jij op zoek naar dat, wat jou onderscheidt van al die anderen? Misschien weet je wel al ongeveer waar je goed in bent, Maar vind je het toch lastig om dit te duiden.  Er is helemaal niemand (!) zoals jij. En dat is precies jouw unieke kracht. Het beste wat je kunt doen voor jezelf en de…

Lees verder
kiezen voor jezelf

Kiezen voor jezelf: 4 voorbeelden

Wat is dat, kiezen voor jezelf? Te vaak durven we niet volledig te kiezen voor onszelf. Misschien herken je het wel, dat het lastig kan zijn om…  Je bent niet de enige die er in zo’n situatie voor kiest om maar niets te zeggen. Om je eigen stukje in te leveren. Om toch maar “gewoon even door te…

Lees verder

Aftellen tot de vakantie

Tel jij de dagen af tot de vakantie? Wachten –  daar houden we meestal niet van. Over het algemeen vullen we onze dagen liever met enthousiasme en plezier. En ik denk jij ook, toch?  Newsflash: het leven is geen jarenlang acceptatieproces. Waarin je leert dealen met “alles wat nou eenmaal (eerst) moet”. Wat zou daar in godsnaam het nut…

Lees verder

Omgaan met mening van anderen

“Zij denken dat jij een beetje gek bent”. Hm ja. Dat had ik wel verwacht. Ik wist het namelijk al vanaf het moment dat ik besloot “spiritueel uit de kast” te komen. Ik was er bang voor dat anderen mij dan een gekkie zouden vinden. Ik voelde het al aan mijn water, dat dat speelde.…

Lees verder

10 dingen die je kunt doen om te leven vanuit je hart

10 dingen die je kunt doen om te leven vanuit je hart Brené Brown, onderzoekshoogleraar aan de University of Houston, onderzocht welke dingen bezielde mensen doen. Bezielde mensen leven vanuit hun hart en kiezen daarmee voor écht geluk. Ik luisterde haar boek “De kracht van de kwetsbaarheid” en schreef de bevindingen die ze daar deelt…

Lees verder

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Hoe ik zelfhulp gebruik

zelfhulp tips

Als professioneel coach moet ik er staan. Je boekt me niet voor een matige prikkeling, een kortdurend resultaat of een zesjes-advies dat je zelf ook had kunnen bedenken. Dat betekent dat ik fit ben. Aanwezig. Stevig. Scherp. Met voldoende draagkracht voor ons beiden. Ook als ik slecht geslapen hebt. 

Hoe ik dat doe? Met zelfhulp. Ik blijf mezelf persoonlijk ontwikkelen. Ik reflecteer op wat ik doe. Ik daag mezelf uit voor the next level. Daarvoor lees ik zelfhulpboeken & bekijk ik zelfhulpseries. Ik mediteer, affirmeer & visualiseer. Ik leef in het nu en ben dankbaar. En ja, dat alles kun jij ook.

Zelfhulpboeken

IKIGAI

Dit boek vertelt waarom het vinden van zingeving zo waardevol is. Het leest makkelijk weg en kan fijn zijn ter oriëntatie van een loopbaantraject. Het helpt je alleen niet je passie te vinden.

Waardering: 3 uit 5.
STEEDS LEUKER

Persoonlijk ben ik groot fan van de blogs van Jelle Hermus (SoChicken), de schrijver van dit boek. Dit boek is zeer toegankelijk, grappig en praktisch. Zeker leuk voor beginners.

Waardering: 4 uit 5.
HOOGSENSITIEVE PERSONEN

Dit boek is een feest van (h)erkenning voor gevoelige personen (HSP). En dat is maar liefst 20% van de wereld. Geschreven door de onderzoekspsychologe die de term introduceerde.

Waardering: 5 uit 5.
LEVEN MET HOOGEVOELIGHEID

Hoe ga je om met hooggevoeligheid? Vooral herkenbaarheid en praktische tips.

Waardering: 3 uit 5.
DE MEESTE MENSEN DEUGEN

Lees dit boek voor minder angst en wantrouwen, en meer begrip, vertrouwen & compassie. Zal je een positievere kijk op de wereld geven, goed voor jou en je omgeving.

Waardering: 5 uit 5.
EEN NIEUWE AARDE

Hoe kunnen we ons ego loslaten, en wat levert ons -als samenleving- dit op? Eckart Tolle neemt ons in dit boek mee naar een nieuw bewustzijnsniveau. Het vervolg op de kracht van het nu. Voor gevordenen.

Waardering: 5 uit 5.
DE KRACHT VAN HET NU

Dit is een super krachtig boek voor meer innerlijke rust. Het is bijna meditatief om te lezen. Goed startpunt.

Waardering: 5 uit 5.
DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID

Moet je lezen als je op zoek bent naar een meer bezield, bevlogen en geïnspireerd leven. Brené Brown deelt de bevindingen uit haar jarenlang wetenschappelijk onderzoek, gecombineerd met eigen ervaringen.

Waardering: 5 uit 5.
OP WEG NAAR EEN NIEUWE TIJD

Mooi boek over bewustzijnsgroei, maar wel meer gericht op zij die al wat verder spiritueel ontwikkeld zijn. Ben je een lichtwerker, dan is dit zeker een tip.

Waardering: 3 uit 5.
HET SPROOKJE VAN DE DOOD

Voor wie open staat voor een spirituele benadering van geboren worden en doodgaan, de weg van de ziel. Leest makkelijk weg, omdat het verhalend is geschreven.

Waardering: 3 uit 5.
VERDIEN WAT JE WAARD BENT

Praktisch toepasbare tips voor wie al meer gewerkt heeft aan money mindset (overtuigingen op geld) en wil gaan staan voor zijn/haar waarde.

Waardering: 4 uit 5.
DE SLEUTEL TOT ZELFBEVRIJDING

Naslagwerk voor Psychosomatiek. Ontdek de pyschologische oorzaken en oplossingen achter lichamelijke kenmerken, ongemakken en ziektebeelden. Meer voor gevordenen.

Waardering: 5 uit 5.

Zelfhulp series

THE CALL TO COURAGE

Brené Brown leert je over kwetsbaarheid, schaamte & moed.

Waardering: 4 uit 5.
I’M NOT YOUR GURU

Tony Robbins is een grote naam op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Erg Amerikaans, maar toch zeker inspirerend.

Waardering: 3.5 uit 5.
HEADSPACE GUIDE TO MEDITATION

Toegankelijke meditatie-serie. Zeer geschikt voor beginners.

Waardering: 4 uit 5.

Zelfhulp producten

6 MINUTEN DAGBOEK

Simpel dagboekje dat precies de dagelijkse vragen bevat die je nodig hebt om meer dankbaarheid te beoefenen voor een bezield leven. Niet meer, niet minder.

Waardering: 5 uit 5.
GEURDIFFUSER

Geuren kunnen je prikkelen, ontspannen of creativiteit stimuleren. Deze geurdiffuser heeft een hele mooi prijs-kwaliteit verhouding.Werkt top bij ongv. 15m2.

Waardering: 4 uit 5.
DIEREN ORAKELKAARTEN

Kaarten geven je rust, bevestiging en aanmoediging. Deze set is niet alleen super mooi, maar ook perfect voor beginners.

Waardering: 5 uit 5.
STERRENLAMP

Voor ontspanning, in bad, bij mediaties of gewoon een feestje!

Waardering: 4 uit 5.
KILLER PLANNER

De perfecte combinatie van sport, werk & persoonlijk.

Waardering: 3.5 uit 5.
YOGAMAT

Gewoon een fijne mat voor yoga, sport & mediaties.

Waardering: 4 uit 5.
online zelfhulp

Liever diep op de inhoud en een stok achter de deur?

Zelfhulp is mooi, maar je hebt er wel behoorlijk wat discipline en wilskracht voor nodig. Tijdens een 1-op-1 coachtraject gaan we dieper in op jouw persoonlijke behoefte en vraagstelling. Je krijgt de rust en ruimte om aan jezelf te werken. Je hoeft niet zelf te zoeken, ik lever maatwerk voor je. Makkelijk én leuk!