Waarom je moet blijven vertrouwen. Op jezelf.

vertrouw op jezelf

Maurice wordt wel eens moe van mij. 😅

Vooral als er gegeten moet worden op vakantie. Waar Maurice is van: ‘we zien wel’, heb ik er mijn missie van gemaakt om de leukste plekjes te vinden met behulp van @tripadvisor en mijn kritische oog. 👁

Ik neem jullie mee naar zondagochtend 9 uur. Maurice volgt mij met frisse tegenzin, terwijl ik Kaarten volg naar dat ene unieke ontbijttentje. Nee, Maurice zoekt dat niet, maar gunt mij mijn moment.

Op een gegeven moment komen we toch wel in een vaag buurtje terecht. Mensen die niet hebben geslapen. Ramen met rode lichten. Stripclubs. 👯‍♀️ Aha. Vandaar dat het @madambakster heet. Het zit in de madammekes buurt.

“Hier moet het zijn”, zeg ik. We kijken naar een pandje op een hoek. Niks op de gevel, wel dichte rolluiken. Het ziet er niet heel open uit, en ook niet alsof het open gaat. Ik check nog een keer de website, en zie dat we eigenlijk hadden moeten reserveren. En er staat ook iets vaags over dat ze een periode dicht zijn geweest. Bovendien is het pas half 10, en zouden ze om 10 uur open gaan.

“Ik weet het niet Loutje” begint Maurice al. 🤔 Oei. De twijfel begint. Ik stel voor om nog een rondje te lopen in de zon. Wel spannend, we lopen dan voorbij andere tentjes… En wie is er nou zo gek om daar dan niet binnen te lopen, en te wachten tot dat ene onbekende tentje MISSCHIEN open gaat? 🙈

5 voor 10 zijn we terug op de hoek. Nog geen enkel teken van leven. “We kunnen nu net zo goed nog 5 minuten wachten”, probeer ik. De klok slaat 10 uur. Helaas… Ik moet mijn verlies pakken deze keer.

Maar dan! De rolluiken komen langzaam in beweging. Ineens komen overal klanten vandaan. Een geweldig leuk tentje, de lekkerste taartjes in de vitrine. Mijn ogen beginnen te stralen. 🤩 Maurice lacht: “Hoe is het mogelijk…”

Moraal van het verhaal?
👉🏼 Op de beste plekjes kom je niet zomaar terecht. Niet een restaurant. Niet in Google. Niet in de media. Doe het werk.
👉🏼 Blijf positief. Blijf geloven. Het lukt vaker wél dan niet.
👉🏼 Laat je niet ontmoedigen door anderen of situaties (ook al bedoelen ze het goed en begrijp je dat zij het niet begrijpen).

Gepubliceerd door Marlou Manders

Lifecoach