3 misstanden over hard werken

misstanden hard werken

3 misstanden over hard werken

Onder “hard werken” verstaan we hier… Dingen moeten om de rekening te betalen. Veel tijd & energie inleveren, met lichamelijke pijnen en spanningsklachten als gevolg. Koffie drinken om de dag door te komen. Uitkijken naar het weekend. jezelf erdoorheen slepen. Deze vorm van hard werken is niet slim. Ik leg ‘t uit.

1. “Hard werken wordt beloond”

Met wat precies? Stress, chagrijn en pijntjes. misschien een sociale status, maar wat levert dat je op? Is die alle opoffering waard? Ga doen wat je leuk vindt en biedt het aan als service aan anderen. zonder chagrijn, met plezier. dát wordt beloond.

2. “Je moet hard werken om X te bereiken

Ik ken genoeg mensen die veel hebben bereikt zonder hard te werken. Je kunt beter vanaf het begin niet zo hard werken en daar je business omheen bouwen. dan richt je processen slimmer in, vraag je betere prijzen en bied je meer kwaliteit. Bovendien bespaar je jezelf een burn-out.

3. “We werken hard, maar genieten dan ook hard

Hoe geniet je extra hard ten opzichte van iemand die niet hard werkt? En geeft dit genieten jou voldoening, maakt het je gelukkig? Het lijkt mij logischer en makkelijker om te genieten van de activiteiten die je doet, en die waardevol te maken voor anderen.

Werk niet hard, maar vanuit je hart. Ik ben Marlou van Leeuwen en laat je zien hoe.

Gepubliceerd door Marlou Manders

Lifecoach

%d bloggers liken dit: